Zapraszamy do rejestracji
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
bob
|
Wysłany: 30 Styczeń 2010, 12:38 Temat postu: Softmode, twardy dysk i kopie zapasowe - parę pytań.
|
|
|
Witam serdecznie.
Dzisiaj kupiłem nowe Wii i mam parę pytań:
1) Czy do każdej konsoli można wgrać softmode? Nie ma znaczenia, jaką wersję softu posiada oryginalnie konsola?
2) Czy soft z tej strony www.wiiguide.co.cc jest aktualny? A może ktoś zna adres jakiejś innej polskojęzycznej strony, gdzie jest opisane krok po kroku, jak wgrać softmode?
3) Przeczytałem, że na softmode kopie zapasowe z płyt uruchamiają się wolniej, więc chciałbym podpiąć do konsoli HDD - może być dysk 3,5cala? Czy ten dysk trzeba jakoś specjalnie formatować? Jakim programem najlepiej?
4) Jak wgrać kopie zapasowe na HDD? Mam dajmy na to płytkę z kopią i wystarczy zawartość tej płyty przekopiować na dysk i będzie wszystko działać?
Szukałem informacji na forum, ale to co znalazłem nie wyjaśnia mi do końca wszystkich wątpliwości, stąd ten wątek.
Próbowałem też zasięgnąć informacji na forum wiiem.pl, ale tam każde pytanie odnośnie ingerencji w Wii jest blokowane.
Będę wdzięczny za każdą informację na powyższe pytania.
pozdrawiam
bob
|
| Powrót do góry |
|
 |
nietoper78
Konsola: dc ,wii
|
Wysłany: 09 Luty 2010, 12:20 Temat postu:
|
|
|
Jak masz juz twardziela podpietego do wii i wgrane wszystkie potrzebne programy to wkładasz płytke z grą,wchodzisz na usb loader,wciskasz b a potem + i gierka powinna sie zacząć instalować na dysku.Jeżeli masz iso gry na twardym w kompie to ściągasz program WBFS manager podpinasz dysk od wii do pc , odpalasz proram i nim przegrywasz iso.
|
| Powrót do góry |
|
 |
sonic0509

Konsola: NDS Lite Czarny, Wii Białe
Programator: Drewniane R4
|
Wysłany: 12 Luty 2010, 23:22 Temat postu:
|
|
|
1) Tak. Bez wyjątku na serię i soft. Nowe Wii (LU64+) nie czytają płyt DVD.
2) Może nie po polsku, ale za to aktualne i kompletne http://sites.google.com/site/completesg/
3)Prędkość:
Płyty Wii - 6x
DVD - 3x
HDD - Więcej niż 6x
3,5 chyba może być. Też zależy od obudowy/przejśćówki. Osobiście polecam Seagate FreeAgent GO!, WD My Passport albo pendrajwy.
Tak, ale tylko dla większej kompatybilności z loaderami. System plików nazywa się WBFS(Wii Backup File System). Program - WBFS Manager.
Można też odpalać z FAT32 i NTFS, ale się w to nie bawiłem
4)WBFS Managerem z PC lub z płyty Wii z poziomu loadera. W zależności od używanego loadera(na Wii) różnie się te gry instaluje. Szukaj opcji "install game".
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|