Zapraszamy do rejestracji
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
taenixus

Konsola: Color, Advance, DSi
Programator: Acekard 2i
|
Wysłany: 14 Luty 2010, 14:26 Temat postu: Omnia 2 czy htc magic
|
|
|
Ojciec przedłuża umowę na firmę w maju i nadarza się okazja do zdobycia ciekawego smartfona. Nie znam niestety taryfy(ojciec o dziwo też nie), więc nie wiem czy będzie mi dane zapłacić 450zł za oba czy htc będzie tańszy o 200 zł. Czasu jeszcze jest, ale jestem człowiekiem którego ta decyzja prześladuje dopóki nie będę pewien który wziąć.
Na starcie Omnia rozgniata htc bebechami(AMOLED, DivX, dobry aparat, pamięć wewnętrzna, lepszy procesor) z których połowy pewnie nawet nie odczuje. Tyle, że htc ma androida a mi zależy na telefonie tak naprawdę jako zabawki multimedialnej. Dużo czytałem o tym w internecie i wiem, że windows ma spore braki w darmowych aplikacjach. Android natomiast ma całą masę rzeczy po prostu do zabawy(np.Google skymap czyli 0/10 przydatności ale 10/10 frajdy).
Teraz pytanie czy elastyczny system operacyjny(i ekran pojemnościowy, bo omnia ma dalej oporowy) z masą aplikacji jest więcej wart niż wbudowane bajery z windowsem?
_________________ Twoje marne pragnienia są odzwierciedleniem ciastka z dżemem... i z rodzynkami. _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
greenman

Konsola: Nintendo DS Lite
Programator: Acekard 2.1
|
Wysłany: 14 Luty 2010, 15:00 Temat postu:
|
|
|
Omni 2 nie widziałem, pierwszą wersją bawiłem się może 10 min i była to dla mnie trochę porażka w porównaniu do tego jak ją reklamowali w TV.
Sam mam HTC Touch Dual na Windows Mobile i to co piszesz to prawda, nieźle się trzeba naszukać za jakąś naprawdę przydatną aplikacją, w Polsce jest prawie zerowe wsparcie dla WM, trzeba szukać po jakichś zagranicznych stronach, trzeba mieć na to po prostu czas.
Kolega ma HTC Magic, jak tylko wziąłem go do ręki to poczułem że to jest to, super wygodny, wykonany z materiałów z wyższej półki, ekstra system, porosty, świetny ekran, same zalety, aplikacje na wyciągnięcie ręki. Tak jak piszesz może nie są one przydatne do niczego ale dają ogromną frajdę.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mlubgan
|
Wysłany: 04 Kwiecień 2010, 22:56 Temat postu:
|
|
|
Magic lepszy, lecz ma androida, do którego trzeba mieć pakiet na internet bo sam aktualizuje pocztę itp. Można to jadnak zablokować APNdroidem. Radzę Magica choćby dlatego, że w WM ciężko się na początku połapać, a zresztą ten ekran oprowy w omni mnie już odpycha.
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sulo
Konsola: DS Lite, Psp 3004, iPod Touch 2Gen 8GB, PS2, PS3 250GB
Programator: Acekard v2.1+4Gb
|
Wysłany: 04 Kwiecień 2010, 23:09 Temat postu:
|
|
|
Dla mnie zdecydowanie Magic sam jestem posiadaczem tego tel. wcześniej miałem telefon na Windows Mobile i póki co dla mnie Android miażdży w każdym calu platformę z microsoftu. Zresztą Htc robi rewelacyjne telefony. Android stwarza ogromne możliwości a przy tym jest bardzo przyjazny dla użytkownika nie obeznanego w tematach linuxowych. Niemniej jednak jeżeli chcesz wziąść tel żeby pózniej na nim zarobic to wybierz samsunga, który napewno dłużej utrzyma cene.
PS. Nie trzeba używać APNdroid do wyłączenia połączenia z internetem. W aktualizacji softu z Androida 1.5 na 1.5 +HTC SENSE jest taka opcja w systemie(aktualizacja na stronie Orange).
Niemniej jednak jeżeli lubisz się bawić z softami i modyfikacjami polecam fora poświęcone androidowi.
_________________ Największy madafaka jest tylko jeden...Ghost of Sparta _________________
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|