3DS" /> NDStuff.pl :: Zobacz temat - Final Fantasy XIII na X360

Zapraszamy do rejestracji

Final Fantasy XIII na X360
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum NDStuff.pl Strona Główna -> Konsole konkurencyjnych marek
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vha
Szef wszystkich szefów

Pochwał: 58
Konsola: NDS cls, N64, SNES, Dreamcast, Gamecube, PSP, PS2, GBCx2, PSOne
Programator: Acekard 2, Supercard SD, DSTT, NEO3 TF

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 20:20    Temat postu: Final Fantasy XIII na X360
Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli ktos jest głuchy i ślepy lub był przez tydzień na wakacjach (jak ja) nie wie że były exclusive z PS3 ukaże sie też na X360. Wydaje mi się że to dobry temat na dyskusje (zarówno na temat gry jak i agresywnej strategi Microsoftu)

Jak dla mnie M$ ostro kopnoł Sony w plecy przez co PS3 długo nie będzie mogło się pozbierać. Nie wiem jak dla was ale dla mnie jest to znakomita wiadomość gdyż nie ukrywam mojej niechęci do PS3 która dla mnie jest niedorobioną konsolą.

"DS dostaje nowe gry, PSP dostaje nowy firmware ;P" by frioniel
.

Ostatnio zmieniony przez vha dnia 20 Lipiec 2008, 22:22, w całości zmieniany 1 raz

GG: 2938891
Gorgonek

Pochwał: 31
Konsola: GameCube Silver
Programator: Ripper3//GC ;)

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 20:42    Temat postu:

Nie w plecy... w dingle danglies Wink

Jeszcze trochę exclusive'ów Sony zostało, takich zapowiadających się na dobre, z ich wewnętrznych grup developerskich Smile

Konsola: xbox360,ndsl+dstt+1gb kingston-w koncu:D:D

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 20:44    Temat postu:

Heh nie zapominaj,ze Sony mialo pozniejsza premiere swego PS3(porownujac
Wii i X360 oczywiscie) Wink
Tez sie ciesze,ze Final bedzie na Xsa,o wlasnie Final i jeszcze MGS4 sklanialy mnie do refleksji nad kupnem PS3:P
Sony liczy na swoje marki typu GOD3,R&T itp. Jednak skoro juz jednego mocnego exlusive'a stracili to zeby sie czasem nie przeliczyli.
Jesli chodzi o sama gre to ciekawe jak bedzie z premiera i iloscia plyt w przypadku xsa.Jesli gra przygotowywana byla ok.1,5roku(chyba nie wiem dokladnie) na PS3,to od tak na sprzet Microsoftu sie jej nie przeniesie,ale zobaczymy,jestem jednak dobrej mysli i licze na tego Finala:)

This is the greatest handgun ever made. The Colt Single Action Army... Six bullets... more than enough to kill anything that moves.

Snake... we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least... I always fought for what I believed in.

GG: 6156529
guzik

Pochwał: 32
Konsola: PS3, Wii, NDSLite, PSP Fat, NGC(x2), N64, SNES(x2), GBC(x2), GBP(x2), GBCls(x2), PS2, PSX, DC, Wonderswan, Wonderswan Color, MiniPolyStation3, Pegasus(x2)
Programator: SC DSone SDHC

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 21:38    Temat postu:

kiedy dowiedziałem się o FFXIII na konsolę MS - zdziwiłem się i to bardzo
jednak trzeba pamiętać (to przede wszystkim do fanbojów Sony), że Squareenix jest firmą multiplatfomową
z drugiej jednak strony FF (pomijając remake'i na GBA i serię CC) jest od lat kojarzona z konsolami Sony, stąd to wielkie oburzenie u wielu fanów
fani/posiadacze X-a mają kolejny argument ewentualnej wyższości 360 nad PS3 - to fakt
ja to postrzegam przede wszystkim negatywnie, dlaczego? ogólnie "nie podoba mi się" obecna generacja dużych konsol, a to za sprawą MS i Sony (innowacyjne Wii jak najbardziej daje radę!). Nie raz pisałem, że obie firmy walczą o tego samego konsumenta, przez co oferują te same gry. Brak jaskrawych exclusive'ów jest wg mnie poważnym minusem. Nie tylko dla producenta, ale przede wszystkim dla graczy. Te konsole wydają mi się przez to nijakie. Znowu mogę przywołać sytuację sprzed lat, generację konsol 32-64 bit. Wtedy niemal każda konsola miała inny target, oferowała odmienny rodzaj rozrywki itp.
Ale wracając do FFXIII na X360. Mnie się to nie podoba, gdyż seria od lat kojarzona z Sony może stracić, że tak powiem, na znaczeniu. Przypomina mi się smutna historia Crasha Bandicoota. Królował na PSX, a w kolejnej generacji był już obecny niemal na każdej konsoli. Albo Banjoo, który zmierza na X360. Wiadomo, Rare to nie Nintendo, ale mimo wszystko - generalnie to kwestia sentymentu (z mojej strony), ale jestem tradycjonalistą i nie chcę Tekkena na Wii Wink

Pochwał: 16
Ostrzeżeń: 3
Konsola: Playstation Portable Slim, Nintendo DS Lite, Nintendo Gamecube, Nintendo Wii.
Programator:

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 21:48    Temat postu:

Cytat:
ja to postrzegam przede wszystkim negatywnie, dlaczego? ogólnie "nie podoba mi się" obecna generacja dużych konsol, a to za sprawą MS i Sony (innowacyjne Wii jak najbardziej daje radę!). Nie raz pisałem, że obie firmy walczą o tego samego konsumenta, przez co oferują te same gry. Brak jaskrawych exclusive'ów jest wg mnie poważnym minusem. Nie tylko dla producenta, ale przede wszystkim dla graczy. Te konsole wydają mi się przez to nijakie. Znowu mogę przywołać sytuację sprzed lat, generację konsol 32-64 bit. Wtedy niemal każda konsola miała inny target, oferowała odmienny rodzaj rozrywki itp.

Dokładnie. Ta generacja mi się nie podoba. Wii jest ok tylko trochę więcej gier powinno być na tą konsolę. PS3 i x360 za bardzo przypominają mi PC...

Przyjaciel

Pochwał: 15
Konsola: N-Gage, Wii, PSP, no$gba

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 21:56    Temat postu:

Ten się śmieje kto się śmieje ostatni, pamiętacie tech demo FFVII remake na PS3? Sony może łatwo zdmuchnąć ukazanie się FFXIII na X360, dając ludziom ze Square pokaźną ilość zielonych aby zrobili remake VII.
Cytat:
We know that Square Enix is showing off a number of its highly anticipated titles at the exclusive Japan-only DKΣ3713 fan event starting August 2. What we didn’t know - until now - is that the folks over at SE are prepping an announcement that will “shock” fans in attendance, or so says company exec Shinji Hashimoto:

You can look forward to the upcoming invite-only fan event DKS3713 [taking place in Tokyo on August 2 and 3], where we’ll have a major announcement that will shock the fans in attendance.

Interestingly, the question that prompted his response was in reference to the Final Fantasy VII: Advent Children Complete Blu-ray release. So perhaps another FFVII movie is on the way? Or - dare I say it - an FFVII remake? Seems unlikely, but to be honest, what else would qualify as shocking? We’ll find out soon enough, I suppose. Hopefully they aren’t getting our hopes up for nothing.

Konsola: PS3, Wii, NDSLite, PSP Fat, NGC(x2), N64, SNES(x2), GBC(x2), GBP(x2), GBCls(x2), PS2, PSX, DC, Wonderswan, Wonderswan Color, MiniPolyStation3, Pegasus(x2)

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 21:59    Temat postu:

Cytat:
PS3 i x360 za bardzo przypominają mi PC...

pierwszy X to wg mnie PC właśnie (miliard konwersji, pc-towe rpgi, fpsy)
podobnie ma się z obecną generacją
a FFXIII to będzie chyba 3 japoński rpg na X360...

Szef wszystkich szefów

Pochwał: 58
Konsola: NDS cls, N64, SNES, Dreamcast, Gamecube, PSP, PS2, GBCx2, PSOne
Programator: Acekard 2, Supercard SD, DSTT, NEO3 TF

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 22:13    Temat postu:

Cytat:
Ten się śmieje kto się śmieje ostatni, pamiętacie tech demo FFVII remake na PS3? Sony może łatwo zdmuchnąć ukazanie się FFXIII na X360, dając ludziom ze Square pokaźną ilość zielonych aby zrobili remake VII.

a M$ (ten $ w nazwie jest nie od parady) da jeszcze wiecej kasy i FFVII ukaze się jeszcze na X360.

"DS dostaje nowe gry, PSP dostaje nowy firmware ;P" by frioniel
.

GG: 2938891
Gorgonek

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 22:19    Temat postu:

Muczaczo, ile PC'towych RPG'ów widziałeś na X1? Morrowind... i co jeszcze?

Mi się Final Fantasy zawsze kojarzyło z Nintendo, potem 7demka z PC i PSX, a reszta... powiedzmy że jakoś już nie zwracałem powyżej 7demki uwagi na gry z tej serii Wink 8mka mnie zawiodła, a potem nie interesowałem się konsolami. Teraz znów większość Final Fantasy (które znam i kojarzę) wyszła na Nintendo (GC i DS) oraz PC (XI mmorpg? chyba że numerek mylę).

VHA, literówka w temacie topiku to celowy zabieg? Wink

Pochwał: 16
Ostrzeżeń: 3
Konsola: Playstation Portable Slim, Nintendo DS Lite, Nintendo Gamecube, Nintendo Wii.

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 22:22    Temat postu:

Mnie zastanawia bardziej seria Dragon Quest. Ubolewam nad faktem iż premiera IX na DSa przeciąga się okropnie. Ciekawe na jaką konsolę wyjdzie X. Final Fantasy nie ma tego klimatu co DQ i jest takie nijakie.

Alkoholik

Pochwał: 18
Konsola: Wii

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 22:26    Temat postu:

Cytat:
a FFXIII to będzie chyba 3 japoński rpg na X360...

Jak narazie czwarty, a zbliza sie jeszcze Tales of Vesperia i Infinite Undiscovery...

[ Dodano: Dzisiaj o godz. 22:31 ]
Cytat:
Muczaczo, ile PC'towych RPG'ów widziałeś na X1? Morrowind... i co jeszcze?

Fable, Baldurs Gate: AA, KOTOR'y dwa, Jade Empire, The Bard's Tale...

GG: 4116494
Nitro
Przyjaciel

Pochwał: 15
Konsola: N-Gage, Wii, PSP, no$gba

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 22:43    Temat postu:

Cytat:

a M$ (ten $ w nazwie jest nie od parady) da jeszcze wiecej kasy i FFVII ukaze się jeszcze na X360.

Zapomniałem dodać, że jeszcze wyślą z tuzin hostess - tego M$ nie wymyśli Wink

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 22:52    Temat postu:

Cytat:
Fable, Baldurs Gate: AA, KOTOR'y dwa, Jade Empire, The Bard's Tale...

dzięki Tidus Wink
ale można z drugiej strony - ile jrpg wyszło na X1?

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 22:57    Temat postu:

Tidus, tyle że [jeśli mnie pamięć nie myli] to Fable [X1 2004, PC 2005] i Jade Empire [X1 2005, PC 2007] wyszły na X1, potem na PC Wink
KotOR'y [1ka X1 lipiec 2003 PC listopad 2003 | 2ka X1 2004, PC 2005] również, wpierw X1 potem PC.
Bard's Tale nawet nie pamiętam mówiąc szczerze, musiało być wyjątkowo udane Wink
Baldur's Gate AA to w żadnym razie PC'towy RPG, to konsolowy Action RPG (na Gacka też wyszedł).

Akurat jRPG mało, ale jRPG nie tworzą konsoli Rolling Eyes

Ostatnio zmieniony przez Gorgonek dnia 20 Lipiec 2008, 23:05, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: 20 Lipiec 2008, 23:02    Temat postu:

ja rozumiem "pc-towe", jako coś zupełnie innego od gier, które oferuje chociażby takie SE
różnice pomiędzy takim BG, a FF widać jak na dłoni i nie ważne (dla mnie), że ta czy owa gra wyszła na to, czy na tamto - chodzi przede wszystkim o klimat( W "pc-towych" rpg nie uraczymy skaczących kaktusów, różowych ameb strzelających soplami lodu itp.)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum NDStuff.pl Strona Główna -> Konsole konkurencyjnych marek Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: